Faze comice din fotbal

Eroul negativ: maseurul. Nu e o gluma, o sa va convingeti, e vorba de maseurul echipei braziliene Aparecidense, echipa angrenata intr-un baraj pentru promovare din liga a 4-a in liga a 3-a din Brazilia, impreuna cu echipa Tupi. Aparecidense din orasul Aparecida de Goiania, Tupi din orasul Juiz de Fora. Ei bine, in primul meci, Aparecidense - Tupi, scorul final a fost de 1-1. In jocul retur, Tupi - Aparecidense, tabela de marcaj arata deja din minutul 52 scorul de 2-2, scor suficient pentru Aparecidense pentru a se considera calificata, gratie criteriului de departajare constand in golurile marcate in deplasare. Asa incat iata..

Povestea fazei: atacuri in valuri ale jucatorilor de la Tupi, acestia avand neaparata nevoie de un gol pentru a-si apropia victoria si astfel promova. Mingea ajunge la marginea careului echipei Aparecidense, unul dintre mijlocasii lui Tupi il "face" dintr-o miscare abila a corpului pe unul dintre fundasi si cu o deviere usoara ii serveste colegului sau atacant mingea, la 11 metri de poarta. Atacantul ezita iar fundasul lui Aparecidense reuseste sa schimbe directia balonului care se duce usor care centrul careului. Oportunist, mijlocasul lui Tupi de care vorbisem mai devreme se apropie si trage mingea catre poarta. Balonul il depaseste pe portar, da sa intre in poarta dar este respinsa in extremis de pe linia portii de.. maseurul echipei intrat pe teren sa suplineasca incapacitatea jucatorilor sai. Si o mai face inca o data, la un al doilea sut al unui jucator al gazdelor. In timp ce jucatorii de la Tupi sunt stupefiati, un fundas reuseste sa degajeze mingea si sa indeparteze pericolul. Maseurul isi ia apoi trusa si o rupe la fuga urmarit de jucatorii gazda, de oficiali si chiar si de copiii de mingi. Incoltit din toate partile, maseurul reuseste in ultima clipa sa intre pe usa vestiarului si sa scape nevatamat, intrarea fiind blocata imediat de jandarmi. Tupi ramane fara gol, meciul se incheie, dupa o intrerupere de cateva zeci de minute, bineinteles, cu scorul de 2-2 iar Aparecidense promoveaza. Credeti ca maseurul a scapat totusi nepedepsit? La cateva ore distanta a ajuns la spital in stare grava dupa ce a fost batut crunt de persoane necunoscute. Ramane sa-l mangaie insa ideea ca si-a ajutat clubul sa promoveze..



--------------------------------------
 
Eroul negativ: Renzo Reanos, fundasul dreapta al echipei de fotbal Unión Comercio, formatie din prima liga din Peru. Nu va imaginati ca e cine stie ce echipa, este una dintre cele mai slabe echipe de fotbal din campionatul peruvian, fapt care poate si explica o astfel de gafa, un exemplu elocvent de pripeala. Nu ca daca nu ar fi gafat nu s-ar fi intamplat nimic, probabil arbitrul ar fi acordat lovitura de la 11 metri dar pripeala e pripeala si gafa e gafa, merg mana in mana. Iata deci..

Povestea gafei: mingea in posesia echipei adverse, Universitario, al carei atacant decide sa se intoarca cu balonul de langa linia de fund a terenului de joc pentru a-si crea o oportunitate mai buna de a centra, centreaza catre zona punctului de la 11 metri, colegul de echipa preia balonul pe piept, il lasa sa cada si, simtind ca este tras de o mana de catre un fundas, prefera ca in loc sa suteze spre poarta sa se tranteasca la pamant pentru a primi o binemeritata lovitura de la 11 metri, probabil mai increzator pe moment in sansele de reusita ale unei astfel de executii. Si pe buna dreptate, o astfel de decizie a arbitrului ar fi fost pe deplin acoperita regulamentar. De aceeasi parere a fost si celalalt fundas al lui Unión Comercio, Renzo Reanos, aflat in imediata vecinatate a fazei de joc, convins ca penalty-ul este ca si acordat. Motiv pentru a-si exprima frustrarea prin, ati vazut de o gramada de ori la televizor, sutarea balonului in plasa propriei porti. Atat doar ca si-a exprimat frustrarea inainte ca arbitrul sa si fluiere acordarea loviturii de la 11 metri, iar acesta, adica arbitrul, vazand ca mingea intra in poarta, a considerat ca lasarea fazei de joc sa curga este o masura de o egala valoare cu acordarea penalty-ului. Asa incat a fluierat.. validarea golului, unicul din acest meci. Iata una dintre cele mai comice faze din fotbal:



--------------------------------------
 
Eroul negativ: Juan Flores, portarul echipei de fotbal Unión Comercio. Ati citit bine, aceeasi echipa ca si in faza de mai sus, mai mult, cele doua meciuri au fost consecutive! De data aceasta gafa apartine portarului, decisiva cand este vorba de ultimul aparator al buturilor si numarului inscris in dreptul lor pe tabela de marcaj.

Povestea gafei: portarul Juan Flores primeste o pasa inapoi de la un coechipier, o pasa bine trimisa intr-o zona neutra, care nu periclita in niciun fel jocul din acel moment. In concordanta probabil cu indicatiile invatate la antrenament, portarul se deplaseaza din zona centrala a careului catre o margine a careului, in acelasi timp un fundas se apropie paralel cu marginea terenului ca sa primeasca mingea aflata in siguranta la portar. Acesta sesizeaza ca un adversar se apropie si incepe o retragere catre linia de fund a suprafetei de joc pentru a castiga timp si decide sa faca ce trebuie, anume sa paseze mingea catre coechipierul sau aflat in apropiere. Lufteaza insa si dandu-si seama ca nu mai are timp, se hotaraste sa puna mainile pe minge ca sa o tina in posesia sa. Pana sa atinga insa mingea cu mainile adversarul ii fura balonul si pleaca cu el catre poarta goala unde si inscrie de altfel primul gol al partidei dintre Sporting Cristal si Unión Comercio, meci terminat cu scorul de 2-0 in favoarea lui Sporting.